Vandaag kwamen mijn baas en vrouwtje weer op visite. Het is van groot belang dat baas en vrouwtje goed opgevoed worden en alles goed gaan vinden wat ik zou willen. Aangezien je niet snel genoeg kunt beginnen met bazen en vrouwtjes opvoeding, besloot ik te starten met les 1. De allereerste les bestaat uit: “medelijden en extra aandacht krijgen als ik piep”.  De bedoeling is zachtjes piepen en dan kijken hoe ze reageren. Het is van groot belang om te weten waar de zwakke punten liggen zodat daar, in de toekomst, extra koekjes verdiend kunnen worden.

Fotoverhaal, klik op de pijl voor de volgende foto

Les 1 moet je voorzichtig starten. Zachtjes piepen en dan vooral goed het vrouwtje in de ogen kijken.
Bij geen succes is een iets harder toontje of een extra lange heel belangrijk.
Ik zette voorzichtig de eerste tonen in. Vrouwtje dacht direct dat ik honger had, dus dat werkte prima. Baas schoot echter in de lach en zei dat er niks aan de hand was. Nou was dat natuurlijk niet helemaal waar want het is best spannend zonder mama. Ze kunnen dan wel mijn nieuwe bazen zijn maar ik ben nog lang niet groot genoeg om op eigen benen te staan.
Ik besloot een iets zwaarder genre in te zetten en piepte nu alsof mijn leven er vanaf hing. Vrouwtje tilde me in de lucht en van pure verbazing was ik direct stil. Ze legde me weer op haar borst en ik zette mijn piep toontje weer in. Opnieuw tilde mijn vrouwtje me omhoog en was ik weer direct stil.
Vrouwtje zei: “ ik heb de uitknop van zijn piepmodus gevonden”.
Nog triomfantelijker kwam er achteraan: “ maar ja, wij hebben al 15 jaar teckel ervaring dus hier trappen wij niet in Meneertje”.
Oké, deze sessie hebben zij gewonnen maar er komen nog veel meer lesjes aan voor mijn baas en vrouwtje. Je wilt tenslotte dat zij volop kunnen genieten van alles wat ons ras zo uniek maakt.

Ze zijn geloof ik best heel erg gek met mij en dat moet ook want anders kom ik niet bij ze wonen. Ik heb nog een hele poos met de baas en het vrouwtje geknuffeld en gespeeld. Ik kan heel goed knuffelen en dat vind het vrouwtje ook fijn. Na drie kwartier viel ik in slaap bij het vrouwtje en toen was het tijd dat ik terug ging naar mijn mama.
De fokster gaf nog aan dat ze zou zorgen dat op 13 november mijn koffertje klaar staat.  Vrouwtje riep gelijk: “met of zonder koffer, 13 november 10.00 uur en geen seconde later”.  Volgens mij ga ik wel een prima baas en vrouwtje krijgen.  Ik hoorde dat ze niet alleen een huis hebben maar ook een Paradijsje en daar mag ik altijd mee naar toe en krijg ik ook een eigen kussen, eet en drinkbak en natuurlijk een koekjes pot. Je schijnt er enorm goed te kunnen graven in de tuin. Ik heb al wel begrepen dat ik overal mag graven maar niet in het paradijs.  We gaan het zien want daar zijn we het vooralsnog niet over eens. Ook mag ik lekker mee naar zee en daar schijnen ze een enorme zandbak te hebben.  Eerst maar bijkomen van al deze indrukken en dan over drie weken mag ik mee naar mijn nieuwe huis Over drie weken kunnen jullie dagelijks meekijken met de opvoeding van mijn nieuwe bazen.
Voor nu moeten jullie het doen met een filmpje en wat foto’s.

Dikke knuffel voor iedereen.

Meneertje Jansen.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *