In mijn huis gaat standaard om 7.30 uur de wekker. Tot nu toe kwamen ze eerder voor mij maar vanmorgen wilde de baasjes kijken of ik 7.30 uur ook prima zou vinden. Wat mij betreft geen punt hoor. Ik mocht gelijk mee voor een plas en dat ging heel goed.  Toen we thuis kwamen deed ik netjes een poepje op het celstofmatje. Vrouwtje zei dat ik dit ook best buiten had mogen doen maar dan krijg ik natte billen en daar heb ik geen zin in hoor. Weet je hoe het voelt als natte grassprieten aan je billen kriebelen? Nou ik wel en ik ga dat mooi niet doen.

Fotoverhaal, klik op de pijl voor de volgende foto

Na het ontbijt gingen we spelen en daarna viel ik, in mijn bench, in een diepe slaap. Om 10.30 uur werd ik gewekt en gingen we winkelen. We moesten een lampje halen bij de Praxis.  De omzet van dit bedrijf heeft vandaag ruim een kwartier volledig stil gelegen. Alle personeelsleden kwamen kijken en als ze al niet vanzelf kwamen dan werden ze er door collega’s bij geroepen. Ik ging van arm tot arm en mocht gezellig op de grond spelen en zelfs stoeien met de kussens in een miniatuur nagemaakt woonkamertje. Hoezo hangt er daar een bordje buiten dat honden niet welkom zijn? Ze zijn daar super leuk. Ik wil elke dag wel naar de Praxis maar ik denk niet dat we elke dag een lampje nodig hebben.

Na de Praxis ging het vrouwtje nog even een winkel in en mocht ik buiten, met de baas, vrachtwagens kijken die bij de supermarkt stonden. Die zijn groot hoor. Ik ging mooi tegen baas zijn schoen zitten. Blijf maar staan hoor baas, ik bescherm je wel tegen dat grote ding.  Baas kletste nuchter over het harde gebrom heen maar ik hoorde het heus wel. Die vrachtwagens nemen we niet mee naar huis hoor! Toen de vrachtwagens wegreden heb ik achter blaadjes aangehold op de parkeerplaats. Die waaien heel erg leuk overal heen.  Ik heb er heel wat gevangen. Helaas mocht ik die niet meenemen naar huis. Vrouwtje zei dat we thuis rommel genoeg hebben.

Na al deze ervaringen heb ik mijn middageten opgegeten en niet meer geplast buiten, ik was veel te moe. Ik liep naar mijn bench en viel in een diepe slaap.
Om 14.30 uur werd ik wakker. De baas ging werken en het vrouwtje ging met mij een draagtas kopen. Ik mag nog maar 10 minuten per wandeling lopen, om mijn rug niet te belasten en dan hoeven ze mij niet de hele tijd te dragen. De draagzak gingen we bij de dierenwinkel kopen. Ik had veel liever vleesbotten gekocht want die roken veel lekkerder dan een draagtas. Vrouwtje was helaas onvermurwbaar en er kwam gewoon een draagtas. Een mooie rode waar ik goed ik kan zitten maar als ik wil, ook in kan slapen. De tas past weer in mijn tijdelijke autotas (er is een autotas in bestelling en tot die tijd mag ik een cavia-tas lenen)  Vrouwtje heeft een ritje met mij gemaakt in de auto en ik zat heel netjes in de tas.  Nu gaan we nog even lekker spelen, vrouwtje zegt dat ik me ook alleen moet vermaken, maar ze komt zo af en toe best wel meedoen.
Ik ga mooi wachten tot Joeri thuis komt, die wil ook met mij knuffelen.
Tot die tijd ga ik spelen met een mooie oranje veter, die vrouwtje aan een kastje heeft vastgemaakt.

Een vrolijke kwispel van Meneer Jansen.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *