Woensdag 11 juli 2017 Meneertje 149

Precies een week geleden op woensdag, gingen we weer naar Liempde.
Dat is een heel eind rijden maar daar heeft Alma Mandigers haar trimsalon.
De trimsalon heet: All Dogs Trimsalon, en daar wil ik graag heen want Alma is niet alleen heel goed maar ook heel erg lief.
De eerste keer dat ik er kwam, kreeg ik alleen een puppypluk om te wennen.
Nu kreeg ik mijn allereerste echte grote jongenspluk.

Fotoverhaal, klik op de pijl voor de volgende foto

Omdat het vrouwtje, na het overlijden van één van Alma’s honden, twee mooie gedenkarmbanden met het echte haar van haar hond had gemaakt, kreeg het vrouwtje als dank een fotoshoot.
Alma is niet alleen trimster maar ook fotografe.
Om 12.00 uur waren we in Liempde en mocht ik eerst met Alma knuffelen en daarna gingen we even een rondje lopen zodat ik kon plassen en Izzy ook.
Izzy is een hond van Alma en ze was ook gezellig aanwezig.
Ze is een enorme grote dame met een mooi kapsel.
Na de ronde ging Izzy in de bench en mocht ik op tafel.

Alma begon met mijn rug en dat vond ik helemaal prima.
Wel heel veel werk want ik had ondertussen al een behoorlijke vacht ontwikkelt.
Toen Alma een groot deel van mijn rug af had wilde ze aan mijn billen beginnen.
Nou, ik dacht het niet.
Ik had besloten dat ze die wel mocht overslaan, net als mijn oren.
Helaas moest het toch gebeuren en dat vond ik echt niet leuk hoor.
Om geen gevecht met me aan te hoeven gaan, had Alma een goed idee en ze zei: “een snoetje werkt vaak goed, kom we proberen een snoetje”.
Ik kreeg een klein snoetje op en gelijk was ik rustig.
Af en toe stopte Alma even, knuffelde mij en ging dan weer verder.
Toen mijn oren en billen af waren mocht het snoetje weer af en kon Alma weer gewoon verder werken want de rest van mijn lijf vind ik namelijk helemaal niet erg.
Alma wilde eindigen met plukken op de plekken waar ik het niet erg vond.
Anders houd ik voor altijd een naar gevoel over aan het plukken en dat is helemaal niet naar.
Ze was trots op mij en vond dat ik het heel goed had gedaan.

Vrouwtje kocht bij de winkel naast de salon een stuk watermeloen en toen reden we naar een mooie plek.
Natuurlijk mocht jonge, sterke en dol enthousiaste Izzy ook mee.
We gingen foto’s maken met de watermeloen en die was erg lekker.
Ik hapte er wat stukjes uit en toen het vrouwtje de meloen even neerlegde bedacht Izzy zich geen moment en voor we het wisten was driekwart meloen in haar maag verdwenen.
Alma en het vrouwtje schoten in de lach en pakte het laatste stukje af.
Geen idee waarom want het vrouwtje wilde er geen hap meer van, dus wat mij betreft had Izzy hem best op mogen eten.
Na een heleboel foto’s reden we terug naar het paradijsje.
Het was een lange rit maar ik was natuurlijk best moe van al het plukken en het rennen met de shoot dat ik in een diepe slaap viel.
Ik werd pas weer wakker toen we bij ons paradijsje aankwamen.

Tegenwoordig blaf ik naar iedereen die voorbij ons tuinhekje loopt en dat vind het vrouwtje niet leuk.
Ze had van thuis de plantenspuit mee genomen en als ik dan zou gaan wafkippen, dan zou ze een straal spuiten.
Het vrouwtje deed water in de spuit en toen ik begon te blaffen spoot ze water richting mij.
Ze schoot in de lach want de spuitmond stond op sprayen en een lichte waas met waterdruppels daalde neer op haar teenslippers.
Ik holde naar het vrouwtje en hapte naar de waterspray.
Dat was lekker, spuit nog eens.
Ik blafte naar de plantenspuit en sprong naar de spuitmond toe.
Spuit nog meer water vrouwtje, ik vind het leuk om naar de straal te happen.
Het vrouwtje begon te zuchten………. die had het vast ook warm.
Pak de plantenspuit, dan koel je vast lekker af.
Vrouwtje zei: “ik geef het op, we gaan koffie drinken”.
Ik reken het goed, doe voor mij maar een zacht en een hard koekje.
En uhhh……..vergeet de plantenspuit niet want als we het warm hebben kun je ons lekker afkoelen, genieten hoor.

Aanbevolen artikelen

9 Reacties

    1. Jeetje meneertje, je bent al lekker aan het puberen. Net als mijn meisje hier (kruising tekkel en nog iets). Overal naar blaffen en als je moet stoppen ho maar. Gelukkig konden jullie er uiteindelijk om lachen. En dat is belangrijk in het leven.

  1. Dus heb je een zomercoupe ,wat ben je al een grote jongen aan het worden Meneertje
    Een dikke knuffel van mij en een poot van Elma

  2. Wat heb je toch een lieve trimster. En je bent weer prachtig helemaal klaar voor de zomer dus laat het mooie weer maar komen. Ik vind de foto samen in het maïsveld leuk hoor. Weet je bij mij logeert Lilly al een paar weekjes terwijl zij anders maar 2 dagen in de week komt en die kan ook wafkippen hoor. Daar heb ik het volgende op gevonden een blikje met steentjes en als ze begint rammel ik met het blikje. En nu als ik het blikje alleen maar pak is ze stil. De mensen die voorbij ons balkon of ons appartement liepen schrokken zich een hoedje en die staat ook niet iedereen. Vergeet het niet aan het vrouwtje te laten lezen. Nou meneertje dit was een lang verhaal. Groetjes Marja 💋

  3. hahaha die watermeloente grappig izzy dacht vast lekkuh….je bent een mooie jongen hoor en superbraaf maar je moet wel stoppen met blaffen (zal wel nooit stoppen he teckeltjes..hihihi 🐕)fijne avond samen .Xx 🐕

  4. Je bent een model hondje met een heel mooi koppie Meneertje Jansen .maar dat jij water meloen lust ,iiiiiii baaaaa ik griezel er van doe mij maar koekjes of zo .Ook ik kan wafkippen om van alles en nog wat ,mijn vrouwtje zegt dan iedere keer Tygo hou op met dat gekef ,maar daar trek ik mij mooi niets van aan en ga nog iets harder door .ze zou willen dat ik dat niet meer zo hard blaf maar dat is haar nog altijd niet gelukt Woef woef En ook zou ze wel willen weten hoe ze dat bij andere honden dat afgeleerd hebben ?Maar ik ben toch niet voor niets een WAAK hond .die planten spuit was ook voor haar Hi hi een afgang ik kef lekker verder ! Groetjes van Tygo en zijn vrouwtje Mia.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *