woensdag 15 november 2017 Meneertje 205

Op de salontafel staan pepernoten en die ruiken heeeel lekker.
Vrouwtje had deze in een lage schaal gedaan en daar een stolp-fles overheen gezet.
Een groot deel van de pepernoten zaten onder de stolp en een klein deel lag er, in de open rand, naast.
Ze stonden gewoon op de salontafel en ik kon precies met mijn neus tussen de rand en de stolp-fles komen.
Ik had dat even uitgeprobeerd maar daar had het vrouwtje niks van gemerkt.
Met mijn tong had ik er ook eentje uit kunnen lepelen en ik kan jullie verzekeren, de smaak was voortreffelijk.
Echt zo’n briljant idee, een pot met pepernoten op tafel.

Fotoverhaal, 10 foto's, 
klik op de pijl voor de volgende foto

Vrouwtje was in de keuken bezig en hoorde ineens *Skrunch* *Kraaak* *Kauw* *Smak* *Krak*.
Net toen ik bedacht dat ik misschien iets te hard aan het kauwen was, hoorde ik vanuit de keuken: “Meneertje, wat ben jij aan het doen?”.
Voordat ik niks hoor, had kunnen antwoorden, stond ze naast me en zei: “ga jij eens als de wiedeweerga van de salontafel af, pepernoten dief”.
Toen ze zag dat het glas nat was gooide ze de pepernoten weg.
Echt zo zonde om die lekkere pepernoten in de groenafvalbak te doen.
Die had ik best op willen eten.

Over eten gesproken, de laatste tijd eet ik erg slecht.
Mijn hormonen beginnen op te spelen en dat schijnt mede een oorzaak te zijn voor mijn slechte eten.
Althans, dat denkt het vrouwtje maar ik weet wel beter.
Vrouwtje zegt dat ik vanzelf honger krijg maar ik vind dat best zielig voor mezelf.
Ik heb gewoon meer zin in leverworst, kookworst, een biefstukje of een lekker stukkie kip.
Ondanks dat ik zeven dagen in de week wat anders eet, ben ik wel even uitgekeken op de dagelijkse kost. Jammer genoeg geven ze niks anders.
Alleen zaterdag, dan krijg ik steevast een eitje extra.
Heerlijk vind ik eieren. Jammer genoeg mag ik er maar eentje per week.

Elke maaltijd krijg ik een half uur de tijd om mijn eten op te eten en als ik dat niet doe, dan gooien ze het weg.
Ik had al drie dagen ’s ochtends niet gegeten en de baas had een goed plan en zei: “we geven hem ’s ochtends een heel klein beetje en dan ’s avonds gewoon een grotere portie.
Normaal krijg ik 50 gram als ontbijt en 50 gram als diner.
Vrouwtje vond het een goed plan want ’s avonds at ik elke keer mijn bak wel leeg.
Zo gezegd, zo gedaan, dus deed de baas, de volgende ochtend 20 gram in mijn bak.
Ik kwam eens kijken en at onmiddellijk mijn bak leeg.
Doe er maar meer in baas, dit is zo weinig.
Na een paar dagen had ik dat systeem natuurlijk ook door en ik bleef vanuit de woonkamer naar mijn volle etensbak kijken.
Gooi maar weg hoor, ik eet vanavond wel weer.
Het leek of de baas mijn etensbak wilde oppakken om de inhoud weg te gaan gooien maar hij ging bij mijn etensbak zitten en deed alsof hij mijn eten op at.
Ho, ho, dat is mijn vlees. Ik rende naar mijn etensbak en at snel mijn hele bak leeg.
Het vrouwtje schoot in de lach en zei: “zie je wel, we hebben een echte teckel”.
Zeker weten vrouwtje, ik ben een rasechte teckel met stamboom, zullen we dan nu een plakje ham nemen?

Aanbevolen artikelen

12 Reacties

 1. Gelukkig maar dat het geen kruidnootjes met chocola waren, anders had je het misschien wel niet overleeft. Maddy vind ze ook zo lekker ruiken maar wij hebben alleen die met chocola. En op sit moment eet Maddy ook zo slecht. Zij krijgt maar 1 x per dag maar geven nu een half bakje per keer. Als ze dat op heeft krijgt ze de rest, anders niet. Vind het zonde om steeds weg te gooien. Hoop dat die hormonen niet zo heel lang duren.

  1. Uiteraard moet je altijd oppassen met chocolade. Daarom nu ook een gesloten stolp. Teckels blijven geweldige dieren, het zijn keien in “De Blik” “De Bedelmodus” en de “Ik Krijg Nooit Wat” houding.
   Het komt vanzelf weer goed.

 2. Zonde Meneertje, je kunt er nu niet meer bij, maar ja het was ook erg verleidelijk met die noten zo naast de stolp.
  Eerst je bakje weer eens gewoon leeg eten en dan heeeeeeeeel misschien krijg je er nog wel eens eentje.

 3. Je bent en blijft een teckel ,dus slim,snel en ondeugend,maar daarom ben je ook een teckel.
  Dus je moet als personeel oren en ogen op steeltjes hebben.
  Je moet eigenwijzer zijn dan een teckel en altijd eerder bedenken wat je boefje weer uit kan gaan halen.
  Daarom houden we zo van teckels

 4. Wat leuk is dat Pluk iets ouder is dan Meneertje en dat ik eerst dacht wat is er nu aan de hand Pluk wil s ochtends niet meer eten alleen lekkere hapjes, dus nu krijgt hij alleen s avonds eten en de rest bedelt Pluk bij elkaar (zoals stukjes kaas en worst en binnenkort pepernoten) maar ik geef niet toe alleen het bezoek moet ik remmen want o O O wat houden we van Pluk. Nu Meneertje ik kom uit een ander stukje Nederland maar wat is het leuk om te lezen dat jij eigenlijk een echte teckel bent net zoals mijn Pluk.

 5. Ja dat personeel is ook niet meer wat het maar was. Ze hebben ook alles door. šŸ˜„ Hun eten ook vaker op een dag en iedere keer wat anders. šŸ˜­ Het ruikt ook altijd lekkerder als dat van ons. Wij denken dat we maar een weekje ruilen van eten. šŸ˜
  Groetjes van Tommy en Daisy

 6. Ja dat eten is hier zo af en toe ook een probleem .s morgens heeft Tygo nooit zo n honger dan zetten we de bak weg en zo tegen de middag als wij aan tafel gaan dan wil hij ook wat hebben .We zeggen dan eet eerst je bak maar eens leeg en dan kun je terug komen .en wat denk je ….hij eet gauw zijn bak leeg in de hoop dat wij nog niet klaar zijn en hij nog een hapje mee krijgt .Ik zeg wel eens ,dadelijk geeft hij antwoord terug.Ha.ha de slimmeriken maar nu is hij toch wel aan een koekje toe .Dus Groetjes van Tygo en zijn vrouwtje Mia

 7. Ja….dat- niet- willen- eten probleem hebben we hier ook.
  Want ander eten is toch veel lekkerder?
  Als ze de wanhoop nabij zijn , eten ze dan toch maar hun bakje leeg.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *