Donderdag 14 december 2017. Meneertje 224

Onze salontafel heeft een glazen plaat en daaronder zit een enorme la die je kunt vullen.
Deze la vult het vrouwtje altijd met seizoendecoratie. Het vrouwtje is dol op haar thematafel.
Ze trok de la open en haalde alle herfstspullen eruit en deed deze in een daarvoor bestemd doosje.
Daarna pakte ze de stofzuiger en toen er geen kruimel meer in de la lag, haalde ze een doek door de lade.
Vervolgens vulde ze de grote la met allemaal takjes, kleine balletjes, vogeltjes, sterren en lampjes.
Helemaal gelukkig was ze met haar lade.
Ik stond op mijn bankje en keek met mijn voorpoten op de glasplaat mee hoe mooi het allemaal werd.
Toen ze klaar was deed ze de la dicht en zei: “poppetje gezien, kastje dicht”.
Echt raar, want ik kon de spullen door de glazen plaat nog steeds zien en er zat in het geheel geen poppetje in.
Maar….ze had wel poppetjes en die had ze in het rekje met de negen glaasjes gedaan.
Dat rekje staat op de salontafel en elke zaterdag haalt het vrouwtje daar Gerbera’s in.
Met speciale feestdagen doet het vrouwtje er andere dingen in. Met Pasen zaten er bijvoorbeeld kuikentjes, schaapjes en eitjes in en nu was het dus tijd voor kerstdingen in de glaasjes.

Fotoverhaal, 11 foto's, 
klik op de pijl voor de volgende foto

Het vrouwtje haalde uit een speciaal doosje allemaal mini versierseltjes.
Een sneeuwpopje, een kerstmannetje, sokjes zo groot als de pink van het vrouwtje, kerstmutsjes, schaatsjes en nog veel meer klein spul.
Ik stak mijn snuit in het doosje en viste er een kerstmutsje uit.
Het vrouwtje probeerde het mutsje af te pakken maar ik rende weg.
Helaas ving ze mij en gaf mij het flosstouw.
Ze zette alle mini spulletjes in de glaasjes op tafel en keek tevreden rond.
De Kerstboom was klaar, op de caviakast stonden wat kersthuisjes, er hing een slinger met lampjes om de schilderijtjes, onder de stolp had ze een kersttafereeltje gemaakt en overal waar je keek, zag je Kerstdecoratie.
Het enige wat het vrouwtje nog moest doen was het boompje voor oma optuigen.
Oma wil op haar kamer ook graag een kerstboompje en het vrouwtje bewaard die op onze zolder en na sinterklaas brengen we die dan naar het verzorgingshuis.
Terwijl het vrouwtje bezig was met het boompje van oma verdween ik in de caviakast.
Na een poosje kwam ze kijken wat ik aan het doen was en hoorde ik haar Ahhhh Neeeee zeggen.
Nou echt wel, ik had deze vogel gevangen en mooi alle veren er af gehaald, daarna had ik zijn kop eraf gebeten. Er hing zat in de kerstboom dus dat ene vogeltje mist geen mens.
Vrouwtje mopperde en zei dat ik geen spullen uit de kerstboom mocht halen.
Ze ging verder met het boompje van oma en ik pakte een Kerstmannetje uit één van de glaasjes op tafel en beet zijn been eraf. Het vrouwtje hoorde “KNOERP” en kwam aangerend. Ze riep, wat heb je nu weer?
Nou, ik heb het Kerstmannetje ingekort want hij stak veel te veel boven het glaasje uit.
Vrouwtje zette de Kerstman terug in het glaasje en zei: “nu niks meer stuk maken hoor”.
Ze liep weg, draaide zich om en zag hoe ik pijlsnel een mutsje uit de glaasjes haalde”.
Ik hoorde een boos, KOPKE UUT DE SLIKHOEK en NU is het afgelopen.
Zodra ze mijn stamboomnaam gebruikt is het serieus en ik liet onmiddellijk het mutsje los.
Ze zei: “we gaan zaterdag wel gerbera’s halen want dit is niks”.
Ik holde naar haar toe en gaf haar kusjes. Dat werkt altijd en ze noemde me slijmStekker.
Het leven is veel te kort om boos op elkaar te zijn
De kleine spulletjes verdwenen uit de glaasjes en wat mijn betreft hadden we wel een pauze verdient.
Tijd voor koffie met kerstkoekjes.

Vanavond mag ik lekker naar de grote-jongens-worstjes-curusus, dus moet ik vroeg eten want er moeten natuurlijk nog wel een heleboel worstjes bij kunnen.
Ik heb er zin in.

Aanbevolen artikelen

9 Reacties

 1. Foei Meneertje, je mag geen kerstdecoratie kapot maken. Dat is toch zonde. Als je nou te weinig speelgoed had maar je hebt genoeg. Het is maar goed dat je sorry hebt gezegd door het vrouwtje kusjes te geven. Nu niet meer doen hoor. Veel plezier vanavond. Poot en lik van Maddy.

 2. Dat wordt weer verwennen en je goed concentreren op wat het vrouwtje zegt.
  Dat geldt dus ook binnenshuis voor alle kerstversiering.
  Sterkte vanavond en tot morgen maar weer.

 3. Beetje stoute jongen. Van de boom afblijven. Ik dacht dat je dat niet meer zo doen. Je bent toch geen baby meer. Vrouwtje heeft wel heel mooi versierd. Succes op de cursus veel rennen en niet plassen anders moet het vrouwtje weer trakteren.

 4. Oh oh oh jij kleine deugniet die mooie decoratie stuk maken. Wat zonde. Vrouwtje heeft het zo mooi gemaakt. Volgens mij moet je maar heel goed luisteren naar het vrouwtje dan vergeeft ze het je wel. Succes bij de grote jongens worstjescursus.
  Groetjes van Tommy en Daisy

 5. Ik had gedacht dat jij Meneertje Jansen zo langzamerhand wel overal af zou blijven .als ik dat zou doen dan was het einde oefening geweest .op zo’n moment heeft mijn vrouwtje Mia een hele boze stem en ga ik met liefde in de bench ! Dus ik kijk wel uit en doe net of die hele boom niet bestaat.Ik kijk er nog niet na, die boom is gewoon lucht voor mij….Woef ….woef …al ruikt hij wel erg lekker naar BOOM .Zeg Meneertje Jansen veel plezier bij de koekjes / worstjes cursus.tot morgen Groetjes van Tygo en zijn vrouwtje Mia

 6. Whaaahaaa ik lach me ziek,kleine ondeugende boef,ik ben gek op baby spulletjes van de kleine man alleen ik neem ze mee naar mijn mand maar bijt niks stuk,ze hebben een keer de hele dag naar een fietssleutel gezocht,die lag in mijn tuinhuisje ook een leuke verstopplaats. Veel plezier op je worstenschool.
  Knuffel van Elma

 7. Geen kerstversiering kapt maken, want dat is jammer en heeft oma dalijk geen kerstversiering of eetje minder. Maar ik lees al 2 ondeugdje. Jullie hebben er toch genoeg en veel plezier met de worstjescursus ik hoop alleen dat het bij jullie niet zo regent. Knuffel

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *