Dinsdag 20 februari 2018 Meneertje 266

Hebben jullie soms ook het idee dat er verbeterpuntjes zijn in je bestaan?
Voor het grootste gedeelte ben ik erg tevreden met mijn baas en vrouwtje.
We gaan regelmatig wandelen, we spelen veel, ik mag heerlijk op schoot liggen, als het mooi weer word gaan we alle vrije dagen van het vrouwtje weer naar het paradijsje, ze zorgen dat ik mijn vriend Guus regelmatig zie, we gaan vaak naar mijn oma’s en opa, en van de zomer gaan we weer lekker op vakantie naar ons huisje aan zee.
Tot zo ver alles prima voor elkaar.

Waar er echter een flinke verbeteringsslag gemaakt kan worden, is met het eten.
Ik krijg 2x per dag vers vlees en elke dag van de week iets anders.
Maandag eet ik altijd pens, dinsdag eend/kalkoen, woensdag paard, donderdag lam, vrijdag rund, zaterdag konijn en zondag zalm/kip.
Als ik mijn bakje ’s avonds leeg eet, krijg ik 2 eetlepels yoghurt.
Op zich lijkt dat een groot aanbod maar daar ben je op een gegeven moment wel op uitgekeken toch?

Fotoverhaal, 12 foto's, 
klik op de pijl voor de volgende foto

Dus besloot ik mijn eten niet meer op te eten en te kijken of er wat anders in zou komen.
Afgelopen zomer kreeg ik van oma biefstuk en dat vond ik erg lekker.
Mals kipfiletje had ik ook wel trek in dus besloot ik mijn eten te laten staan.
Toen ik jonger was deed ik dat ook maar ik was toen zo mager dat ze alles uit de kast trokken om mij aan het eten te krijgen.
Stukjes ham er door, kleine blokjes kookworst en nog veel meer lekkere dingen.
Dat was echt een feestje tot ik alleen nog de lekkere dingen tussen mijn vleesjes uit viste en de rest alsnog liet staan.
Ik was toen nog heel klein en van de één op de andere dag ging ik weer gewoon eten.

Per dag krijg ik 100 gram vers vlees en dat verdelen ze in 50 gram ontbijt en 50 gram avondeten.
Het was tijd voor actie dus toen de baas 50 gram vlees in mijn bakje deed, kwam ik mooi niet eten.
Helaas kreeg ik helemaal niets lekkers door mijn eten en na drie kwartier gooide de baas mijn vlees weg.
In de avond kreeg ik de andere 50 gram maar ook die at ik niet op.
Vrouwtje liep op een gegeven moment met het pak yoghurt naar mijn bakje en ik kwam aangehold.
Ze keek in mijn bak en zei: “oh nee, je hebt je eten niet op, dan ook geen toetje”.
Dag nummer twee gebeurde precies hetzelfde en ondertussen begon mijn maag enorm te rommelen.
Gelukkig had het vrouwtje het ook gehoord en zei: “ik hoor je maag knorren”.
Dat klinkt niet goed hoor vrouwtje, geef maar snel wat lekkers.
Ook de derde dag heb ik nog geprobeerd om wat anders in mijn bakje te krijgen en bij de avondvoeding besloot ik toch maar te gaan eten.
Ik had honger als een paard en at snel mijn bakje leeg.
Toen het op was, deed het vrouwtje er twee overheerlijke eetlepels yoghurt in en zei dat ik een verstandige jongen was.
Volgens haar koos ik eieren voor mijn geld.
Eieren? Jaaaaaaa eieren, mag ik morgen eieren door mijn vleesjes?

Aanbevolen artikelen

8 Reacties

 1. Ja ,je bent een beetje een verwend teckel knulletje
  Je denkt ik ben een ster ,dus ik wens ook als een ster te dineren.
  Geloof mij ,je bent echt een bofkont.
  Je personeel loopt voor je,ruimt je rommeltjes op en rijd je naar oma’s en opa
  Je hebt een heerlijk paradijsje met een eindeloze lieve vriend
  NIETS te KLAGEN DUS.

 2. Wat leuk is dat Pluk bijna even oud is als meneertje en als ik het lees vind ik het leuk om te lezen dat ik precies hetzelfde meemaak. Pluk krijgt bij mij Carnibest alleen er moet variatie zijn, bij de cursus heb ik een pakket met Farmfood gekregen dus ben ik s ochtends begonnen met wat brokjes en s avonds weer Carnibest. Ik lees wel dat het niet goed is maar het meest geef ik hem Carnibest en af en toe wat ander versvlees. Ja ja het personeel doet zijn best. Groetjes en we blijven je volgen want wat heel leuk is dat Pluk precies dezelfde streken

 3. Wat ben jij een verwende aap /tekkel meneertje Jansen .als mijn vrouwtje zo n lekkere maaltijd voor mij neer zou zetten dan was dat in een hap weg geweest . Helaas hoor ik heel vaak dat mijn vrouwtje tegen het baasje zegt .doe maar niet zo veel brokken door het eten .Tygo groeien dicht !!!! En ook met de koekjes sta ik op ransoen .ik moet ook meer rennen en wandelen .maar het is zo koud buiten en binnen is het lekker warm op mijn kussen met vloerverwarming er onder .ook nu lig ik heerlijk lang uit …….Zzzzzzzz.Groetjes van Tygo en zijn vrouwtje Mia.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *