Woensdag 19 september 2018 Meneertje 305

Het vrouwtje werd zenuwachtig van mij.
Nu is dat totaal niet nodig maar zo werkt dat kennelijk met mijn vrouwtje.
Waarom ze zo nerveus werd?
Eigenlijk was er weinig aan de hand maar ik lag elke keer heerlijk boven op de leuning van de bank, aan de kant bij het raam.
Eerder sprong ik daar alleen heen als ik naar buiten wilde kijken.
Ik zat dan op mijn billen op de leuning en keek wat er buiten gebeurde.
Als er dan niets meer te zien viel, sprong ik er af en ging dan op de bank liggen.
De laatste tijd bleef ik echter op de leuning en viel daar dan in slaap.
Het vrouwtje was bang dat ik tussen de bank en de verwarming zou vallen met alle gevolgen van dien.
Dus pakte zij mij elke keer op, zodra ik daar in slaap viel.
Heel vervelend om elke keer uit je slaap gehaald te worden.
Ik val heus niet naar beneden maar kennelijk geloofde ze dat niet.
De baas zei dat hij wel een oplossing wist en iets voor mij zou gaan maken. Ik zou een eigen kraaiennest krijgen.
Wat hij van plan was wist ik niet precies maar ik was er al snel uit dat ik niet in het nest van een vogel zou gaan zitten.
Het vrouwtje kon dan wel dol enthousiast roepen dat dit een heel goed idee was maar die houd van vogels.
Ik niet, ik jaag ze weg als ze in het gras van ons Paradijsje gaan zitten.

De baas hoorde me al niet meer want die was onderweg naar de bouwmarkt en kwam terug met planken.
In notime had hij voor mij een heel mooi uitkijkplekje annex slaapbank gemaakt, tussen de bank en het raam in.
Het vouwtje legde er een zacht dik kleed op en ik sprong er via de leuning op.
Dit was helemaal perfect. Heerlijk soezen als er zon is, goed overzicht om de boel te kunnen bewaken en als het straks koud word en de thermostaat gaat weer aan, dan lig ik heerlijk vlak boven de verwarming.
Het vrouwtje vond het heel knap van de baas en was super blij.
Ze zei: “nu kan je niet meer naar beneden vallen Meneertje”.
Nou, daar hoeft ze ook niet bang voor te zijn want nu ik zo’n mooi eigen plekje heb ga ik heus niet meer op de leuning liggen.
Nu nog een hand vol koekjes en het is helemaal af.
Mijn nieuwe plek lijkt helemaal niet op het nest van een kraai.
Het is meer een mooi uitkijk-eiland.
Naast een eigen bos, een eigen zee en een eigen strand, heb ik nu ook een eigen eiland.
Maar dat is niet het enige dat ik heb gekregen, ik ben namelijk afgelopen zondag jarig geweest, samen met mijn grote mensenbroer.

Fotoverhaal, 28 foto's, 
klik op de pijl voor de volgende foto

We hadden niet echt een familiefeest omdat het vrouwtje in de nachtdienst zat maar toch ben ik enorm verwend.
Van de baas en en het vrouwtje kreeg ik een groot pak en daar zat een emmertje met runderlong trainers in. Die zijn heerlijk. Verder kreeg ik een mooi nieuw flostouw en een pakketje met lekkere knabbel botjes.
Opa en oma komen altijd, ook al is er geen feest en dat is super fijn want als zij komen is het sowieso altijd feest.
Uiteraard ging ik eerst met ze knuffelen en daarna kreeg ik een cadeau.
Opa en oma brachten een doos met koekjes mee en natuurlijk mocht ik er van mijn lieve oma direct eentje hebben.
Oma zette de doos op de bank en gaf een envelop aan het vrouwtje. Deze was ook voor mij en er zat een hele mooie kaart in en 10 euro. Daar mag ik zelf mee gaan winkelen. Hoe super gaaf is dat dan! Terwijl het vrouwtje de mooie kaart aan het bewonderen was nam ik nog een koekje. Heerlijk hoor de doos open op de bank. Ik wilde net aan nummer drie starten toen ik een hele bekende stem hoorde die zei:””je mag wel jarig zijn maar het betekend niet dat je de hele doos koekjes in Ć©Ć©n keer leeg mag eten Meneertje”.
Echt raar vrouwtje want ik heb die doos gekregen hoor. Oma vind dat heus wel goed. Maar het vrouwtje pakte de doos met koekjes weg, deed hem dicht en zette deze op de kast.

Vrouwtje zei dat er nog meer cadeautjes voor mij waren maar dat Joeri nu aan de beurt was om wat uit te pakken.
Opa en oma hadden een enorme grote doos en die mochten we samen uitpakken. Dat liet ik geen twee keer zeggen en ik sprong boven op de doos en begon aan het papier te trekken.
Ik ben echt heel goed in uitpakken dus Joeri mocht rustig op de stoel gaan zitten dan zou ik dat wel even doen.
Toen al het papier er af was kon ik zien wat er op de doos stond, een bureaustoel had Joeri van opa en oma gekregen. Van de baas en het vrouwtje kreeg hij geld en chocolade.
Toen was ik weer aan de beurt.

Vrouwtje gaf een mooi ingepakte doos aan mij en zei dat het van mijn grote vriend Guus en zijn papa en mama was, alsof ik dat nog niet geroken had.
Natuurlijk mocht ik de doos zelf uitpakken en ik was dol enhousiast.
Mijn vriend weet exact waar ik van houd.
Uit de doos kwamen een heleboel spullen, een skwiek-beest die hele harde geluiden maakt, een flostouw met een mooi piepje erin, allerlei zakjes met overheerlijke snoepjes, zelfs eigen hondenknakworstjes en ook twee rollen met poepzakjes.
Volgens het vrouwtje was dat geen overbodige luxe met zoveel te snoepen.
Ik greep het skwiek-beest uit de doos en holde de hele kamer rond.
*SKWIEEEEEEK* *SKWIEK* *SKWIEEEEEEEK*
Mijn vriend en zijn ouders weten precies wat ik lekker vind en waar ik graag mee speel. Een doos vol leuk en lekkers. Ik voelde me super jarig.

Ondertussen ging de baas voor het gebak zorgen en het vrouwtje voor de koffie.
Op Joeri zijn kwarktaart stonden twee kaasjes met de cijfers 2 en 4.
24 jaar voor Joeri en de 2 voor mijn verjaardag natuurlijk.
Ze gingen allemaal voor ons lang zullen ze leven zingen.
Het vrouwtje zei dat er voor mij ook iets speciaals bij de koffie was.
Ik had een cadeau gekregen van Discus van der Weerd.
Dat is mijn dierenwinkel waar we altijd mijn verse vlees gaan halen.
Ze hebben er heel veel zalige botten, snoepjes en andere lekkernijen.
De doos zat in een mooi kleurig papiertje en ik rook eens aan de verpakking en wist gelijk dat er iets heel lekkers in zat.
Ik scheurde het papiertje open en er kwam een hele grote feesttaart uit, in de vorm van een bot.
Dat was lief van Discus van de Weerd.

Zo jammer dat je niet een paar keer per jaar jarig kan zijn.
Ik vind dat je elk kwartaal moet vieren want het is ook best een feestje waard als je 2 jaar en 3 maanden bent, dan een feest met 2 en een half jaar, dan nog een feestje met 2 en driekwart jaar en dan sluit je het jaar af met je 3e verjaardag.

Ik vind het een wereld plan maar als ik naar het vrouwtje kijk vrees ik dat het slechts bij dagdromen zal blijven en ik de extra verjaardagen wel op mijn buik kan schrijven.
Echt zonde want het leven moet je vieren.

Aanbevolen artikelen

13 Reacties

 1. Absoluut waar Meneertje, het leven moet je vieren. Maar je wil ook geen obesitas teckel worden, dus is het heel goed dat het vrouwtje goed oplet hoeveel snoepjes jij per dag eet šŸ‘.

 2. Tjonge jonge wat ben jij weer super verwend Meneertje!! En wat een geweldig eigen eiland heb je erbij gekregen! Lekker genieten grote vriend! Dikke knuf ook van Djaxx

 3. Nog van harte gefeliciteerd,Meneertje.
  Wat een leuke verjaardag hebben jij en Joeri gehad met veel leuke en lekkere cadeautjes !
  Geweldig handig ,je nieuwe uitkijkpost De baas heeft dat maar mooi en goed gemaakt ! Je bent een bof- hond šŸ˜˜

 4. Wat een geweldige verjaardag heb je gehad, sorry ik was het even vergeten, mooie nieuwe uitkijkpost en heerlijke botjes, snoepjes en koekjes je bent super verwend.
  en niet te vergeten nog leuke speeltjes ook.

 5. Wat een hoop kadootjes voor jullie twee .en nu maar lekker spelen met al die speeltjes en als je hulp nodig hebt bij het verwerken van al die heerlijke lekkernijen dan stuur je maar wat op naar mij .Ik help je met plezier door die berg koekjes heen.Ook je vriend Guus weet er wel raad mee denk ik zo .Mijn vrouwtje is bijna jarig .en zij weet nooit wat ze wil hebben voor haar verjaardag .nu dacht ik als ik haar nu eens een heeeel groot bot geef ,dan kan ze mij mooi trakteren.Ik blij ,zij blij .of een grote doos met koekjes .daar houden we alle twee van .Nog een paar nachtjes slapen ,spannend ik ga nu naar bed en droom van een trommel vol KOEKJES !
  Groetjes van Tygo en zijn vrouwtje Mia.

 6. Wat mooi nu kan je slapen en kijken wat er buiteb gebeurd zonder dat vrouwtje in paniek hoeft te raken en dan nog die mooie en lekkere botjes en koekjes lekker verwend mopje.
  Heel mooi lekker spelen nu.

 7. Meneertje, nog van harte gefeliciteerd ook voor Joeri. Jullie zijn wel lekker verwend en wat heb jij een mooie uitkijkpost.
  Wij zijn in ons nieuwe huis aan het klussen geweest. Tommy is lekker handig en doet de schuifdeur open waar de trap achter is. We weten wel dat het niet mag maar zo krijgt ons vrouwtje ook nog beweging. Ik (Waldi) blijf beneden, Tommy loopt naar de eerste verdieping en Daisy naar de zolder. Ze lopen wel naar boven maar niet naar beneden dus moet het vrouwtje ze iedere keer halen. Goede conditietraining naar haar operatie. Jammer genoeg hebben ze daar ook al weer wat op verzonnen. Het komt een haak dran. Zo jammer. Nou wij gaan maar weer wat anders bedenken.
  Geniet nog van je cadeautje Tommy, Daisy en Waldi

 8. Meneertje, nog van harte gefeliciteerd ook voor Joeri. Jullie zijn wel lekker verwend en wat heb jij een mooie uitkijkpost.
  Wij zijn in ons nieuwe huis aan het klussen geweest. Tommy is lekker handig en doet de schuifdeur open waar de trap achter is. We weten wel dat het niet mag maar zo krijgt ons vrouwtje ook nog beweging. Ik (Waldi) blijf beneden, Tommy loopt naar de eerste verdieping en Daisy naar de zolder. Ze lopen wel naar boven maar niet naar beneden dus moet het vrouwtje ze iedere keer halen. Goede conditietraining naar haar operatie. Jammer genoeg hebben ze daar ook al weer wat op verzonnen. Het komt een haak dran. Zo jammer. Nou wij gaan maar weer wat anders bedenken.
  Geniet nog van je cadeautjes Tommy, Daisy en Waldi

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *