Woensdag 10 oktober 2018. Meneertje 308

Sommige honden moeten heel erg lang naar een speciale hondenschool om hulphond te worden.
Ik niet hoor, ik ben geboren als hulphond.
Mijn vrouwtje hoeft helemaal niets alleen te doen, ik help met alles en het maakt mij niet uit met wat.
Afgelopen dagen ben ik druk aan het helpen met klussen.
De baas en het vrouwtje zijn begonnen aan het opknappen van de woonkamer.
Tot nu toe hadden ze hier knal oranje muren en al is dat de lievelingskleur van het vrouwtje, zo overdreven hoeft nu ook weer niet.
Het heeft een jaar of 18 geduurd maar daar is ze nu zelf ook achter en dus kwam er een stappenplan: plafond witten, plinten schuren en van de kleur grijs naar een levend witte kleur schilderen, alle oranje granolmuren wit verven, of beter…die moeten ze deppen want dat dikke granol is helemaal niet te schilderen. De hele linker muur word nu een hele speciale kleur groen. De deuren gaan van een gele kleur naar een witte kleur en natuurlijk ook alle deurposten. Ook krijgen alle deuren nieuw beslag. Geen idee wat dat is maar zolang het niet eetbaar is, hoef ik dat verder ook niet te weten.
De salontafel lamp gaat weg en daar komt een leuke plafondventilator voor in de plaats. Aangezien daar dan geen licht meer is, heeft het vrouwtje een hele mooie wandlamp gekocht die je uit kunt trekken als het licht aan moet. Spullen aanschaffen gaat het vrouwtje prima af, winkelwagens vol afplak tape, verf blikken, potten, kwasten, vulmiddelen voor hout en beton en nog meer klus dingen. De bank is oud en dus was een nieuwe bank ook zo gekocht, met twee mooie sierkussens voor de baas en het vrouwtje en twee plaids voor mij en een heel groot kunstwerk voor aan de muur. Maar dat waren de leuke dingen. Toen begon het echte werk.

De kluslijst werd steeds langer en langer. Het grappige is dat zowel de baas als het vrouwtje niet echt van klussen houden. Nou, ik wel en ik was uiteraard bereid om ze te helpen.
Het begon met een hele dag behang peuteren.
Hoe leuk is dat dan, gezellig trekken aan banen behang.
Ik was er als de kippen bij om ze aan te moedigen en flink te belonen.
Het vrouwtje zat met een plamuurmes op de grond en ik gaf haar kusjes en sprong op haar schoot.
Gezellig hoor, samen klussen.
Het vrouwtje was met name aan het klagen dat het een rotklus was maar de dag erna moest ze de hele middag en avond plinten afnemen met ammoniak, nadien schuren, dan weer met een schone doek er langs en vervolgens alles afplakken met tape.
Bij dat vergeleken was het behangetje verwijderen een simpel klusje.

Het vrouwtje deed een mondmasker voor, schoof het elastiekje achter haar knotje en ging op haar buik op de grond liggen.
Ze had een schuurpapiertje en wreef daarmee langs de plinten.
Ik zat op een afstandje te kijken en rende naar haar toe en trok aan het snoetje. Het vrouwtje riep “Nee Meneertje” en ik luisterde meteen.
Per direct liet ik het snoetje los en het stiekje klapte tegen haar wang.
Het vrouwtje schoot in de lach en zei auwwwww, grapjurk.
Ze vond het kennelijk toch leuk en ik greep nogmaals het snoetje maar dit keer had ze het snoetje zelf ook gelijk vast.
Echt grappig zo’n maskertje maar ze vond het terug klappende elastiekje op haar wang geen lekker gevoel terwijl het toch echt grappig klonk.
Het vrouwtje besloot dat ze dan maar ging schuren zonder snoetje voor.
Ik sprong op haar rug en luisterde naar het gesteun, gekreun en ge-auw.
Ze kwam elke keer overeind om alles te verplaatsen en ging dan weer op haar buik liggen.
Ondertussen had ik een botje gepakt en sprong terug op haar rug en begon te kluiven.
Vrouwtje vond het niet handig maar ze was toch al aan het steunen dus kon ik rustig op haar rug blijven liggen.
Ze schoof als een walrus rond en schuurde elke plint die ze tegen kwam. Daarna moest ik eraf want de deurposten waren aan de beurt.

Fotoverhaal, 12 foto's, 
klik op de pijl voor de volgende foto

Gelukkig was het toen tijd voor koffie met koekjes.
Alle meubels stonden nu midden in de kamer in een piepklein vierkantje.
Lekker knus en ik kon nu heerlijk apenkooien en deed dat ook.
Ik sprong van de bank naar de tafel en van het bureau door naar de stoel.
Laten we het altijd zo houden, super gezellig.
Vrouwtje zakte als een 100 jarige op de bank en genoot van een bak koffie.
Daarna moest alles met een natte doek worden afgenomen dus daar gingen we weer op handen en knieën.
Het was tijd voor wat ontspanning dus kwam ik aangehold met mijn flostouw.
Het vrouwtje wilde niet spelen want die lag op haar buik maar zei dat ze het ook wel zielig vond voor mij.
Ze pakte het flostouw en gooide hem zonder kijken weg.
Er klonk een klap en toen een raar geluid.
Het vrouwtje keek om en zag mijn flostouw midden in mijn drinkbak staan en overal water op de grond.
Ze zei: “ook dat nog, wat een rund ben ik”.
Dat ben ik niet met haar eens hoor, weet je hoe moeilijk het is, om zonder kijken mijn flostouw midden in mijn waterbak te gooien.
Laat niemand meer zeggen dat mijn vrouwtje niet goed kan gooien, ik vind het echt heel knap.
Ze pakte mijn natte flostouw af, die ik ondertussen al druppelend over de hele vloer had heen gesjouwd en gaf mij een nieuw botje.
Dat vond ik een goede ruil.

Vandaag mag ik de hele dag met opa en oma mee naar het paradijsje.
Ik kan dan lekker spelen en wie weet zie ik mijn vriend Guus ook nog wel.
De baas en het vrouwtje gaan even klussen zonder mij want het plafond moet geverfd en ze willen geen gevlekt hondje.
Volgens mij ben ik standaard een gevlekt hondje want ik ben een merle teckel maar mij maakt het niet uit, ik ga lekker met opa en oma mee.
Lekker koekjes eten en spelen. Ik heb er zin in.
Tot volgende week.

Aanbevolen artikelen

10 Reacties

 1. Wat een werk je hoeft niet meer op de wi te staan. Genoeg oefeningen zo te horen. En dan zo goede hulp heeft ook niet iedereen. Nou meneertje het geld is straks op geen koekjes meer kopen. Veel plezier in het bos met oma en opa en hopelijk met Guus..

 2. Heerlijk hè zo n klus ,maar als het klaar is dan zul je zien dat het nodig was .je moet tenslotte met je tijd mee gaan en oranje boven is wel geweest toch ! Nu maar hopen dat Meneertje de huiskamer nog herkent als hij terug komt van Oma en Opa .Gelukkig heb je er mooi weer bij .en hoef je in het voorjaar lekker niets meer te doen .dan kunnen jullie heerlijk in het Paradijs genieten ,en blijft in jullie huisje alles mooi schoon .Maar ja zo ver is het nog niet, dus hup nog even op de knieën Tygo en ik wensen jou veel verf en poets plezier . Groetjes…… (we zijn wel benieuwd hoe het er volgende week uit ziet !)

 3. Hoi Meneertje vrouwtje vraagt of je te huur bent,ik was hier al begonnen maar dat was niet helemaal de bedoeling,volgend jaar gaan ze hie beginnen met de kamer als ik uit gepuberd ben zeggen ze.
  Lebber van Sientje

 4. Wat ben je een goede hulp. Hier hadden ze ook geluk bij de renovatie en verhuizing want ze hadden drie hulpjes. 🤣🤣🤣🤣 veel plezier nog bij het klussen en jij meneertje bij oma en opa.
  Groetjes van Tommy, Daisy en Waldi

 5. Wat ben je een goede hulp. Hier hadden ze 3 hulpjes bij de renovatie en de verhuizing. 😂😂
  Veel plezier bij oma en opa. Misschien kom je je vriend Guus nog tegen.
  Groetjes van Tommy, Daisy en Waldi

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *