Vandaag vroeg opgestaan. Om 7.00 uur moest ik heel nodig plassen, dus ik riep dat ze moesten komen. En dat deden ze natuurlijk. We gingen naar buiten en daar deed ik snel een plas.  Daarna gingen we allemaal eten en deden de baas en het vrouwtje hun jas aan.  Ik wilde ook wel mee en dat mocht.
We gingen naar de dierenwinkel om vogelpindakaas te kopen. Deze is voor de vogels bij oma. Oma woont in een verzorgingshuis en ze kijkt graag hoe de vogeltjes pindakaas met meelwormpjes komen eten. Na de dierenwinkel reden we naar oma. Bij oma is het heel erg leuk. Er wonen heel veel oude mensen en die willen allemaal met mij knuffelen.

Er is zelfs een mevrouw die nooit praat maar als ze mij ziet, wel tegen mij praat. Mooi hé? Ik ga standaard ook even langs die mevrouw. Die wil mij het liefste houden. Eigenlijk zou iedereen, in het verzorgingshuis bij oma, een hondje moeten hebben. Helaas kan dat niet dus dan moet ik maar vaak op visite gaan. Ik heb bij heel veel oude mensen op schoot gezeten.  Bij sommige mocht ik alleen zitten en bij anderen moest het vrouwtje mij vasthouden. Wat ook heel erg leuk is, oude mensen knoeien best wel veel met koekjes en ander lekkers. Ik snuffel die hele vloer af en vind standaard wel een koekkruimeltje. Heerlijk! Om half 12 brachten we oma naar de fysiotherapie en reden wij naar de supermarkt. Ik zat netjes bij het vrouwtje in de jas.  Toen we bij de kassa kwamen zei de juffrouw achter de kassa: “een hond mag niet binnen” . “Als we bezoek krijgen van de keuringsdienst van waren, moeten we per direct alles ontruimen”. ik werd meteen enthousiast, ik wil best helpen ontruimen. Ik ben een meester in ontruimen, waar kan ik beginnen? Helaas was er niemand van de keuringsdienst van waarde en gingen we zonder ontruimen weer naar de auto. Jammer hoor, ik zag me alle tijdschriften en zakken pepernoten al naar buiten slepen. Vanmiddag een aantal keren naar buiten geweest om te plassen en te wandelen maar ik vind plassen op het kleedje ook niet erg. Ook in mijn speelgoedkast heb ik een paar keer een plasje gedaan. Dat schijnt dan weer niet de bedoeling te zijn terwijl dat ook prima plaskleedjes zijn. Volgens de baas moet het vrouwtje de kast even afsluiten tot ik zindelijk ben. We gaan het zien, vandaag is de kast nog gewoon los, ik wacht het wel af. Zolang ik maar bij mijn speelgoed kan, vind ik het prima. Vrouwtje heeft super leuke lange veters in haar nieuwe schoenen. Ze vond ze zelf niet zo handig omdat er standaard een dubbele knoop op moet. Ook niet, omdat ze wel heel uitnodigend waren voor mij. Zelf had ik er geen last van. Super leuk om aan haar veters te hangen en er dan heel hard aan te trekken. Toch wilde het vrouwtje andere veters en pakte een grote plastic bak boordevol schoenpoets potjes, borstels en veters.
Dat was geweldig. Ik mocht helpen om nieuwe veters uit te zoeken. Vrouwtje wilde bruine, korte veters maar die waren er niet. Wel hele korte maar die waren weer niet lang genoeg. Na lang zoeken vond ik een paar leuke veters voor haar. Ze heeft nu hele mooie gele met bruine streepjes en ik kan er nog steeds mee spelen. Dat is wel fijn want veters zijn vooral heel erg leuk als ze in schoenen zitten.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *