Woensdag 13 december 2017 Meneertje 223

De kerstboom staat al een poosje maar daar had ik nog helemaal niks over gezegd.
Nou valt er op zich ook niet zo heel veel te vertellen over een boom die in de woonkamer staat, behalve de kanttekening dat je er niet aan mag komen, niet met je neus tegen de kerstballen mag duwen en ook niet mag kwispelen tegen de takken van de boom.
Al met al is die boom dus geen bal aan.
Er hangen er wel veel in en…. voordat dit zover was, heb ik wel echt genoten.
Het vrouwtje regelt altijd de kerstversiering en de baas komt dan uit zijn werk en dan is het huis versiert.
Dit keer was de baas vrij toen het vrouwtje de boom ging opzetten.
Dat leek haar handig met mij over de vloer. Echt raar want we hadden de baas helemaal niet nodig, wij konden het ook prima saampjes.
De baas ging naar de schuur en haalde de kerstboom.
Wij hebben er eentje in een doos en dat is reuze handig.
Die doos had ik wel aan stukjes willen scheuren dan hadden alle cavia’s heel veel nieuwe stukjes bodembedekking gehad.
Helaas mocht het niet want na Oud & Nieuw moet daar de kerstboom weer in.

Fotoverhaal, 13 foto's, 
klik op de pijl voor de volgende foto

Het vrouwtje haalde alle losse takken uit de doos en begon stapeltjes te maken.
Takken met een rood stickertje, met blauw, geel, roze, zwart, licht groen, donkergroen en nog veel meer kleurtjes.
Het werden behoorlijke stapels en toen ze alles had uitgezocht ging ze de stam in elkaar zetten.
Ik pakte een tak met groene sticker en holde weg.
Het vrouwtje pakte mijn bal en zei: “pak de bal”.
Ja doei, ik had een tak, veel leuker.
Het vrouwtje pakte de tak af en ik greep een tak met zwarte sticker van de stapel.
Ze pakte de tak af en zette mij bij de baas op schoot.
Zo jammer dat ik niet mocht helpen.
Na een lange tijd zat de helft van de takken in de stam en deed het vrouwtje de rest terug in de doos.
Niet omdat ze geen zin meer had maar omdat wij een hele grote boom hebben.
Het vrouwtje had deze kerstboom jaren geleden gekocht bij een tuincentrum.
Tussen heel veel andere kunstbomen leek hij helemaal niet zo groot.
Ze kwam er pas achter wat een gevaarte het was toen ze de boom thuis op ging zetten in de woonkamer. Nadat alle takken erin zaten vroeg de baas grijnzend: “en waar ga je de meubels neer zetten”?
Vanaf dat moment hebben ze dus elk jaar een halve boom, dat ziet geen mens maar wij hebben elke keer heel veel takken over.
Wat dat betreft had ze me best een tak kunnen geven.

De rest van de dozen ging open en ik kwam ook kijken.
Heel veel ballen, huisjes, en andere kerstfrutsels zaten er in.
Maar ook een hele grote kerstbeer.
Ik herkende hem direct, vorig jaar had ik die ook.
Ik speelde er toen leuk mee maar nu greep ik hem, zette mijn tanden er in en wilde net de zijkant gaan lostrekken toen het vrouwtje zei: “ik dacht het niet, geef maar hier”.
Het duurde uren voordat alles eindelijk een plekje had.
Maar……er is al weer één en ander verandert maar daarover morgen meer.

Aanbevolen artikelen

11 Reacties

 1. Wat een mooie 🌲 hebben jullie. Wat een slim vrouwtje heb jij met de kleuren stickers. En dat mooie 🏠 met de dieren. En van de ballen afblijven. Geniet maar van de lampjes.

 2. Geweldig.. wat jammer dat je niet mocht helpen met de opbouw meneertje. 😘 en weet je wat ik graag zou willen !! Zo’n mooi boek van jouw, maar ik weet het rekening nummer en zo niet meer. Zou je aan het vrouwtje willen vragen of ze mij dat toe kan zenden. Fijne avond nog en geniet van de mooie boom. 😉

 3. Ja een boom opzetten is leuk ,vooral het versieren ervan.
  Gelukkig mocht je toekijken,dus volgend jaar kan jevhet misschien wel zelf.hi hi
  Morgen het vervolg van je verhaal.
  Misschien morgen nog een worstjes avond voor jouw.
  Veel plezier dan,tot morgen

 4. Jammer dat je niet mocht helpen. Heb je wel goed opgelet kun je het volgend jaar zelf doen. Kan je vrouwtje uitrusten.
  Wij hebben dit jaar een echte boom maar ik mag er ook niet bij. Ze zijn heel erg oplettend dat ik mijn been niet op til. 🙀
  Groetjes van Tommy en Daisy

 5. Beetje jammer dat je niet mocht helpen hoor,geloof dat je dat heel goed kan ha ha,maar bij de baas toekijken is ook heel gezellig, persoonlijk geef ik er niks om het kleine meisje vind het wel heel leuk,ik lag in mijn mand toe te kijken hoe ze samen de boom wij hebben dit jaar een echte versierden, best mooi geworden ik kreeg een speciaal koekje,voor mijn huid mag ik alleen speciaal voer en koekjes.

  Verheug me op je volgende verhaaltje
  Knuffel van Elma

 6. Wat een geluk dat je het allemaal van af de bank goed hebt kunnen zien .want weet je als kerstmis voor bij is moet die boom weer in die doos en jij hebt als het goed is ,onthouden hoe je vrouwtje hem er uit heeft gehaald ……. Meneertje Jansen…….je snapt het zeker al ! Je hulp is dan natuurlijk gewenst .met takken sjouwen daar ben JIJ de beste in ,en ballen op halen is je ook op het honden lijf geschreven .Dus je gaat een heerlijk nieuw jaar tegemoet. Voor nu moet je maar even genoegen nemen met zo af en toe een kerstkransje of een honden koekje🍖 In de vorm van een sterretje .🌟Groetjes van Tygo en zijn vrouwtje Mia

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *