Dinsdag 6 maart 2018 Meneertje 274

Het vrouwtje is vorige week met oma naar de Intratuin geweest.
Oma zei dat ze wat leuks voor mij ging kopen.
Volgens het vrouwtje was dat zonde omdat ik alles stuk bijt.
Gelukkig luistert oma niet naar deze foutieve formulering.
Ik bijt niks stuk, ik onderzoek speelgoed op duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid.
Fabrikanten hebben nog een hoop verbeterpunten liggen maar dat is een heel ander verhaal.
Ik was aan het vertellen over mijn lieve oma die een mooi cadeau voor mij wilde uitzoeken.

Toen het vrouwtje terug kwam van de Intratuin zei ze tegen de baas: “bijna alles in deze tas is voor Meneertje”, “Oma wilde perse lekkers en speelgoed uitkiezen maar ze heeft wel sterke dingen gekozen”.
Er kwamen drie zakjes met lekkere gezonde vleessnoepjes uit, een zak met mijn favoriete botjes en wel twee speeltjes.
Het vrouwtje vervolgde haar verhaal: “hij krijgt een nieuw flostouw en een speeltje met een apenkop met flapjes er aan”.
Baas en ik keken naar het vrouwtje want die uitleg was wel erg vreemd.
Een flapding met een apenkop.
Ik zou zeggen kom maar op met dat apen-flappen-ding.

Fotoverhaal, 8 foto's, 
klik op de pijl voor de volgende foto

Het vrouwtje deed de tas open, en gaf mij een mooi blauw speeltje.
Het bestond inderdaad uit een apenkop, daaronder zat een bal met een piepje, die bal was omgeven met sterk tentdoek en daaronder nog een bal van tentdoek waar wolletjes in zaten.
Aan de onderkant hingen vier flappen van dezelfde sterke stof.
Het zag er super leuk uit en ik werd helemaal dol enthousiast.
Die lieve oma had zo maar voor mij een apen-flappen-ding gekocht en als oma er niet was geweest, dan had ik deze nooit gekregen.
Ik verheugde mij enorm op uren degelijk, verantwoord, speelplezier.

De zachte bal onder de apenkop piepte lekker hard en ik holde er mee rond.
Na een kwartier hard piepen met de bal vroeg het vrouwtje of ik wilde stoppen met aaneengesloten piepen.
Nou dat wilde ik niet, ik had een geweldig speeltje en daar wilde ik mij mee vermaken.
Het vrouwtje ging boven spullen pakken en de baas ging met de Ipad op de bank zitten.
Ik dook met mijn nieuwe speeltje naast hem.
Na een hele tijd zei de baas ineens: “wat zonde, dat vind oma niet leuk hoor”.
Wat een onzin, oma vind niks erg en ik was gewoon heel lief met mijn nieuwe speeltje aan de gang.
De kop van de aap heb ik ontdaan van zijn inhoud.
Hier bleken, net als in het kleine balletje, allemaal wolletjes te zitten.
Die zijn levensgevaarlijk als je dat inslikt, dus die wil je niet in je speeltje hebben.

Ik zelf vind het speeltje nu ook veel makkelijker om mee te nemen.
Toen het vrouwtje beneden kwam zei de baas: “kijk maar niet naar het nieuwe speeltje”.
Eigenwijs als ze is, deed ze dat toch en zei: “oma en ik hebben nog een lange tijd getwijfeld welk dier we moesten nemen en we vonden de apensnoet het leukste, achteraf gezien maakte het ook eigenlijk niet uit, Meneertje maakt alles plat”.
Ik vind mijn platte-apen-flappen-ding nog steeds super leuk en het is echt een sterk speeltje.
De bal zit er nog in en piept nog steeds keihard.
Ook zitten alle vier de flappers er nog aan.
Goede keuzes kun je prima aan mijn oma overlaten.
Zullen we dan nu wat lekkere snoepjes van oma proeven?

Aanbevolen artikelen

10 Reacties

 1. Wat heb ik gelachen!!!
  Wat een heerlijk verhaaltje.Ik zag het helemaal voor mij.
  Wij hebben hier ook zo’n portret rondlopen.Alles,maar werkelijk alles moet gesloopt worden😂😂😂

 2. Whaaahaaa Meneertje ik kom niet meer bij,je hebt groot gelijk de fabrikant heeft nog een hoop te leren, zou het vrouwtje een sollicitatie brief laten schrijven,volgens mij kan je per direct beginnen als opper speelgoedtester.
  Dikke knuffel

 3. Heel herkenbaar. maddy laat ook geen enkel touw, doekje of knuffel heel. Iedere keer proberen we het weer maar ook iedere keer kan het weggegooit worden. Zeker met touw, alle pluis wordt opgegeten en dat is niet zo goed. Moest erg lachen dat er nog meer slopers zijn. Zo zonde van jullie animo.

 4. Weer een aapje vermoord,je bent ook wel een slopertje zeg.
  Volgens mij moeten ze iets voor jouw kopen van gewapend beton.
  Maar je bent tenminste even lekker bezig geweest.
  Veel plezier nog met flappie-appie-bal ding

 5. zo nu ff een schrijvertje want ik had de laatste paar dagen heel veel last van mijn handen. allereerst je baasjes felio met hun 30 jarige trouwdag ,dat was ik niet vergeten hoor en ja teckeltjes zijn eerste klas slopertjes staan ze om bekend maar als je verder maar plezier hebt geef dat niet hoor
  maar wel zonde van oma´s portemonee want die speeltjes zijn niet goedkoop
  nou groetjes van Dakota en Herma

 6. Ja,ja….slopen daar zijn alle honden goed in .bij ons kan Tygo er ook wat van , een tennisbal goed voor hoog uit 10 min. Dan is die in kleine stukjes zo dat ik hem beter weg kan gooien voor hij zich verslikt .Maar ook een kussen met hoekjes daar heeft Tygo geen moeite mee die gaan er gewoon van af hoor .Maar nu hebben we een heeeeel grooooot bot gekocht bijna net zo groot als hij zelf is ,en daar doet hij nu al weken mee .,en het lukt hem niet om door midden te krijgen .Terwijl hij er de hele kamer mee door gaat , zo leuk om hem daar mee bezig te zien ,hij wil hem zelfs niet ruilen voor een koekje en dat wil wat zeggen .Misschien een ideetje voor oma !(Action)daar hebben ze die in meer maten . Oersterk
  .Groetjes van Tygo en zijn vrouwtje Mia

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *