Woensdag 26-12-2018 Meneertje 319

Het laatste verhaaltje van het jaar en wel op deze tweede kerstdag.
Helaas is het vrouwtje aan het werk en dat is super onhandig want de baas heeft anderhalve week vakantie.
We hadden mooi allemaal leuke dingen buiten de deur kunnen doen maar nu moet ik wachten tot donderdag.
Dan komt het vrouwtje uit de nachtdienst en dan hebben we eindelijk allemaal vakantie.
Gisteren was het, ondanks dat het vrouwtje aan het werk is, wel heel erg leuk.
We hebben namelijk eerste kerstdag bij opa en oma gegeten.
Oma had een groot kerstdiner gemaakt.
Natuurlijk had oma voor mij ook een meer gangen menu gemaakt, waarbij ham en een eitje niet ontbraken
En, er gaat iets enorm leuks gebeuren want ik mag een nachtje bij opa en oma slapen.
De baas en het vrouwtje gaan vrijdag naar de theatershow van Arjan Lubach en voor die tijd gaan ze uit eten met Do en Patrick in Amsterdam.
Ik kan dan natuurlijk niet mee maar ik mag dan heerlijk naar opa en oma.
De dag er na gaan de baas en het vrouwtje met alle kinderen iets leuks doen en daarom mag ik een nachtje blijven slapen bij mijn lieve opa en oma.
Ik word daar helemaal gelukkig van.
Gaan jullie maar lekker uit dan ga ik twee dagen lang spelen met opa en oma, lekker bij ze dutten op de luie stoelen en allemaal lekkere dingen eten.
Oma zei al tegen het vrouwtje: “vinden jullie het goed dat ik Meneertje dan nog een eitje geef?”.
Dat hoeft oma helemaal niet te overleggen want het vrouwtje is er helemaal niet bij dus alles mag, kookworst, rosbief, kaas, koekjes en alles wat oma maar bedenken kan.

Van oma krijg ik altijd “omdat je zo lief bent koekjes“, “omdat je zo lief kijkt koekjes”, “omdat je zo lekker knuffelt koekjes” en natuurlijk standaard koekjes bij de koffie en de thee en bij een glaasje water.
Oma heeft het potje met koekjes altijd naast zich staan en dat is net zo makkelijk, dan kan ik af en toe even met mijn neus tegen het dekseltje aan tikken, dan weet oma ook weer dat ze dat potje vooral niet moet vergeten open te maken.
Vaak zegt oma dan: “heb je nog zo’n zin in een koekje vent”, nou dat heb ik altijd wel.
Jullie snappen dat ik me enorm verheug op een nachtje logeren.
Mijn koffer staat al gepakt.
Verder gaan we natuurlijk lekker veel wandelen en leuk samen filmpjes kijken onder een lekkere fleece deken.
’s morgens lekker in het bed bij de baas en het vrouwtje.
Niks zo leuk als samen vrij zijn.

Fotoverhaal, 14 foto's, 
klik op de pijl voor de volgende foto

Wat trouwens ook erg leuk was, ik vond in huis een nieuwe verstopplek.
Het vrouwtje dacht alle plekjes wel te kennen maar dat had ze mooi fout.
Omdat het tijd was om te gaan wandelen riep het vrouwtje mij maar ik had helemaal geen zin om te gaan wandelen.
Kijk, als we leuk gaan spelen met stokken, dan wil ik best de regen in, maar ik weet dat het vrouwtje absoluut geen zin heeft om te spelen in de regen.
Die wil een plasrondje in de regen en dat is aan mij niet besteed.
Zo nodig hoefde ik nog helemaal niet dus ik hield me mooi stil.
Het vrouwtje keek onder de bank, in de caviakast, onder de schapenvachtjes maar ze zag mij niet.
Ze riep verschillende keren en deed de gangdeur open, kijken, roepen en gangdeur weer dicht, voorraadkast open, kijken, deur weer dicht, ze vermaakte zich opperbest met heen en weer lopen dat ik besloot haar bezigheden niet te storen.

Het vrouwtje begon tegen de cavia’s te praten en vroeg of de cavia’s wat lekkers wilden.
Hoezo kregen die lekkers?
Ik ging zitten en keek vanuit mijn schuilplek in de ogen van het vrouwtje.
Ze moest heel hard lachen en zei: “daar ben je klein mormel”.
Het vrouwtje pakte me op en vond mijn verstop-plek heel goed gevonden.
Weet je waar ik zat?
Onze bank heeft hoofdsteunen die je omhoog kunt klappen en ik was achter een hoge hoofdsteun gekropen.
Daar kun je me niet zien al kijk je nog zo goed.
Maar nu ik toch weer in beeld ben ga ik iedereen alvast een heel gelukkig nieuwjaar wensen met veel vrienden, knuffels en vooral heel veel lekkers.
Tot volgend jaar.

Aanbevolen artikelen

7 Reacties

 1. wat wordt je weer verwent bij opa en oma logeren is altijd pret voor twee maar ditmaal drie
  lekker snoepen maar pas op hoor dat je niet te veel aankomt anders moet je op dieet
  verder een hele fijne jaarwisseling samen met je baasjes en tot volgend jaar maar weer
  groetjes van Herma en Dakota

 2. Halloo Meneertje,dat gaat weer gezellig worden,ik vind regen in het bos niet erg maar wandelen hoeft van mij ook niet,namens mijzelf en mijn personeel wens ik jullie een fantastisch en gezond wandel en koekjes 2019 dikke knuffel van Sientje

 3. Ha ha : de kerstboom staat al vijf weken! Die gaan jullie straks heel erg missen !!
  Het gaat vast weer een goed nieuw jaar worden,meneertje.
  Met zo’n leuke familie kan dat haast niet anders.
  Veel gezondheid ,geluk en mooie momenten in 2019 !😍😍😍😍😍

 4. Heel veel plezier bij opa en oma, maar dat gaat vast wel lukken als je zoveel lekkers krijgt van oma, Ik jou en je familie een heel gelukkig en gezond 2019 toe 🐕🍪😍😘

 5. Zalig Kerstfeest heb ik jou en je familie al een paar keer gewenst .Dus ga ik maar gelijk over op al die koekjes die ook nu weer in je verhaal verstopt zaten. . Heerlijk…. ik heb lekker gesmikkeld .De Kerstdagen ben ik ook goed door gekomen ,samen met Sepp onze buur hond zijn we naar het bos geweest en hebben daar al de bladeren van het pad af gerend .Moe maar toch wel voldaan lig ik nu uit te hijgen .Weet je mijn pootjes zijn maar heel kort en die van Sepp zijn heeeeel lang en dat is niet eerlijk ,ik ren me rot als hij een stap zet ! Toen we thuis waren hebben we allebij een kerstkransjes uit de kerstboom gekregen .Ze zijn nu bijna op!Gelukkig zaten er veel koekjes in je verhaal .Die bewaard het vrouwtje nog even …….. Ze zegt dat ik na oud en nieuw door mijn pootjes zak als ik zo door ga met lekkere dingen eten en mijn brokken laat ik al staan die gaan er echt niet meer bij in Hi …hi…(niet lekker genoeg )Maar goed wij wensen jullie allemaal een hele goede jaarwisseling toe en volgend jaar lezen we weer verder !Groetjes aan opa en oma, geniet er van als je daar bent .Doeiii, Groetjes van Tygo en zijn vrouwtje Mia.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *