Maandag 29-november 2021 Columbus 23

Dit weekend zou ik gaan kennismaken mijn nieuwe neefje maar helaas waren mijn grote mensen zus en haar man beiden een beetje ziek.
Ook kleine Otis moest wat niezen dus mochten wij niet komen.

 

De baas en het vrouwtje hadden hem al wel gezien toen hij net geboren was maar ik nog niet.

 

Het vrouwtje wilde de zieken gaan verzorgen maar de kraamhulp was er nog tot en met zondag.
Mijn grote zus vroeg of ze maandag wilde komen en dat wilde het vrouwtje natuurlijk wel.
Mijn zus stuurde heel veel foto’s en Otis was al weer beter en langzaam maar zeker ging het ook beter met mijn grote mensenzus en haar man.

 

Vanaf vandaag hebben ze geen kraamhulp meer en omdat ze allemaal opgeknapt waren mocht ik toch mee naar Amsterdam.
Do en Patrick hoefden niet meer uit te zieken maar even bijslapen is altijd fijn en dan kan het vrouwtje lekker tuttelen met mijn kleine neefje.

 

Zo vertrokken we al vroeg in de ochtend met een kippensoepje naar Amsterdam, hoe het was dat horen jullie volgende week.

 

In Otterlo mag ik af en toe in het grote bed maar dit weekend niet want het regende pijpenstelen.
Nou slaat dat argument helemaal nergens op want binnen is het droog maar het vrouwtje zegt dat ik modderpoten heb als ik van buiten kom.
Echt stom want het is super leuk om het vrouwtje ’s morgens wakker te maken als we in ons Paradijsje zijn.
Thuis is de slaapkamer boven maar in ons chalet is de slaapkamer gewoon beneden en dan ruik ik heus dat het vrouwtje nog in bed ligt.
Wat ook jammer was…..mijn hondenbroertje, Napoleon Noppes van de Heggerank, moesten we afzeggen.
Noppes zou vandaag met mijn fokkers op bezoek komen maar het vrouwtje heeft gezegd dat we de afspraak moeten verzetten omdat we naar Amsterdam gaan.
Peter en Elly snapten het wel en het vrouwtje zei: “wat in het vat zit verzuurd niet.
Nou maakt het voor mij niet uit wat er in het vat zit want gemiddeld gesproken krijg ik helemaal niks lekkers uit welk vat dan ook.

Met regen heb ik geen enkel probleem maar plassen met regenwater vind ik helemaal niks.
Ons Paradijsje ligt midden in het bos.
Het vrouwtje liet mij uit en zei, toen ik met één poot omhoog stokstijf midden in een plas bleef staan, kom Columbus, er liggen geen punaises in de waterplassen.
Dat kon ze helemaal niet weten want het waren hele diepe modderige plassen.
Het vrouwtje probeerde mij te lokken maar ik bleef staan waar ik stond.
Na heel veel “braaaaaf”, “kom maar”, “je kan het!”, “je bent toch een stoere jongen?”, kwam ze naar mij toe gelopen en tilde mij uit de rivier van water.
Ze schoot in de lach en zei dat ik heus niet zou verdrinken in 2 cm water.
Dat kon ze wel zeggen maar natte sokken krijgen is heel smerig.
Het vrouwtje vind dat zelf ook vies want ik mag haar sokken nooit pakken en op kauwen omdat ze anders nat worden.
Gelukkig is de berm alleen maar voorzien van nat gras en dat is dan weer niet zo erg.

Afgelopen zaterdag sneeuwde het en het vrouwtje was zo benieuwd hoe ik dat zou vinden maar dat weet ze nog niet want toen ik uiteindelijk moest plassen was alle sneeuw al weer weg en lagen er alleen plasjes water en regende het weer.
Vrouwtje houdt van sneeuw dus ik ben eigenlijk wel benieuwd wat dat precies is.

 

We gingen weer heerlijk wandelen op de hei en het zou de hele dag regenen maar het was eigelijk fantastisch weer.

 

Wat vooral leuk is op de hei is dat er overal gratis snoepjes liggen.

 

Volgens het vrouwtje zijn het konijnenkeutels maar ik vind ze heerlijk.

 

Elke keer als ik er weer eentje vind dan roept ze mij.

 

Omdat ik ze niet mag opeten kunnen ze prima omgewisseld worden voor snoepjes maar dat doet ze niet meer.
In het begin deed ze dat wel maar omdat ik de konijnenkeutels dan alsnog opeet is ze daar mee gestopt.
Echt jammer hoor.

 

We kwamen helaas geen teckels tegen op de hei.
Wel een grote hond maar de mevrouw zei dat die niet van spelen hield en dat hij heel lelijk kon doen.
Dan maar niet met hem spelen.
De enige andere hond die we nog zagen was een houten heihond en die wilde ook niet spelen want die zat op een houten boomstronk.

 

Dat kon ik ook best.
En zelfs wel op een heleboel boomstammen tegelijk.

 

Het vrouwtje vond het eerst wat eng maar ik kan dat heus wel.

 

Na een half uur wandelen gingen we weer naar ons Paradijsje.

 

De baas ging koken en ik keek hoe hij spruitjes aan het pellen was.
Gebiologeerd keek ik hoe ze stuk voor stuk in een pannetje water verdwenen.

 

Toen het eten klaar was gingen ze onder het eten een filmpje kijken en ik zat bij het vrouwtje op de bank.
Na een tijdje schoot ze in de lach.
Ze zei: “wat doet die lap tong van jou boven mijn bord?”
Dat leek me duidelijk, ik wou haar een kusje geven maar het bord zat er tussen.
Ik probeerde haar nogmaals een zoen te geven maar het vrouwtje deed vliegensvlug haar bord omhoog.
Ze geloofde niks van mijn lieve bedoelingen en zei dat ik niet mocht schooien en netjes moest gaan liggen.
Jammer dat ze hier niet van spontaniteit houden.
Gelukkig Kwam de mama van Guus even knuffelen en dat is altijd fijn.
Ik weet zeker dat ik Anneke heus wel zoentjes onder het eten zou mogen geven en ik zelfs wel mee zou mogen snoepen.
Daar ga ik lekker van dromen.
Tot volgende week.

Aanbevolen artikelen

9 Reacties

 1. Eindelijk is hij er je neefje. Wat een mooie jongen, ben benieuwd hoe je er op gereageerd. Die hondenbroer heeft wel een hele dure naam mag hopen dat ze roepnaam korter is. Op sneeuw zitten we niet te wachten daar krijg je een hele koude buik van. En van konijnenkeutels krijg je misschien wel buikpijn. Vrouwtje van jou is ook onverwoestbaar hard werken in de zorg, en veel wandelen op de hei en nu nog kramen. Jammer dat wordt geen groot sinterklaasfeest met heel pakjes. Tot volgende week .

 2. Hoi knappie, wat heb jij een prachtig neefje gekregen 😍 ppsssttt volgens Sientje worden ze op de koekjes leeftijd nog veel leuker,ze schijnen nogal te knoeien, dan ben jij een soort kruimeldief 🤣hoe leuk is dat,ik heb als kleine pup een keertje in de sneeuw gestaan,maar daar weet ik niks meer van. Dikke knuffel van Sientje &Dirk 😘

 3. Ten eerste veel plezier bij je nieuwe knappe neefje.
  Ik hoop dat jij hem net als ik heel knap vind.
  Nu nog even voorzichtig ,maar het wordt steeds leuker over een poosje.
  Dan kan je met Otis spelen en hem leren kruipen.
  Ik zit in spanning te wachten op het volgende verslag van jouw en Otis

 4. Gefeliciteerd met je neefje Otis. 😍 We zijn benieuwd wat jij van hem vind.
  Oh en die lekkere snoepjes die hebben wij hier ook. Hier lopen veel hazen en konijnen buiten het dorp. 😋😋😋 Jammer genoeg komen wij da op het ogenblik niet want ze zitten hier in quarantaine. Geen idee wat dat is maar het is ook wel weer leuk. Ze zijn alle thuis. Het is een soort verstoppertje spelen. Ze zitten nooit in dezelfde kamer. Naja, krijgen we gewoon vaker een snoepje want ja zo zijn wij dan weer. We zien er heel uitgehongerd uit.
  Veel plezier met je neefje.
  Groetjes van Tommy, Daisy en Waldi

 5. Van harte gefeliciteerd met je nieuwe neefje en het baasje en het vrouwtje natuurlijk met hun prachtige kleinzoon, en natuurlijk vind het vrouwtje het niet goed dat je konijnen keutels opeet,maar ja je bent natuurlijk een klein eigenwijs boefje maar wel heel erg lief.

 6. Ook wij ,Tygo en zijn vrouwtje Mia kunnen niet ophouden met jullie te feliciteren .Wees maar heel lief als je van de week bij je neefje bent .verwen je zieke grote zus maar een beetje en zorg er voor dat je baasje en vrouwtje niet ook ziek worden .Trouwens die konijnen keutels zijn lekker hé, bij ons zitten die ook zo af en toe in de wei ,ik kan ze vanuit de kamer zien huppelen ,zo leuk ! En af en toe komt er ook zo maar een Ree uit het bos kijken of het gras bij ons groener is dan bij de buurvrouw .Benthe en Sofie vinden dat ook altijd zo leuk .ik ga eens even kijken of ik ze zien kan aan de overkant.Groetjes van Tygo en zijn vrouwtje Mia.

 7. Nou wat fijn je mag je neefje zien. Is toch mooier dan vieze natte voeten te krijgen. En als je terug naar dokter met je oren moet is ook niet leuk, dan is het beter een klein neefje te begroeten.

 8. Fijn dat jullie Otis en je grote mensen zus en haar man een dagje in de watten hebben kunnen leggen. Jullie hebben maar stoer gedaan met de wandelingen in de regen. De tip van Sientje zou ik zeker onthouden, over een paar maanden is het zover.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *