Maandag 8 januari 2018 Meneertje 235

De kerstboom zit weer in de doos en alle andere kerstfrutsels zijn ook bijna allemaal verdwenen.
De kleine lichtsnoertjes in de salontafel zijn blijven liggen omdat het vrouwtje die zo mooi vind.
Zelf ben ik ondertussen wat waakser geworden want ik wil niet dat de baas en het vrouwtje wat overkomt.
Dus wafkip ik tegenwoordig niet alleen meer als er aangebeld word maar ook als de brievenbus kleppert, ik buiten geluiden hoor die ik niet ken of als er iemand op straat veel lawaai maakt.
Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn toch?
Vrouwtje vind het allemaal totaal overbodig en roept regelmatig dat ik niet zoveel lawaai moet maken. Soms pakt ze mijn snuit vast en zegt dan nee Meneertje, dat hoeft niet, stop met wafkippen.
Ik luister dan wel maar zou het liefst verder gaan. Regelmatig maak ik dan nog wat binnensmondse wafkipgeluidjes, of ga ik gapen met heel veel lawaai. Het vrouwtje schiet dan in de lach en zegt dat ik altijd het laatste woord moet hebben.
Ik zeg dan maar niks want volgens mij heeft zij altijd het laatste woord.

Fotoverhaal, 10 foto's, 
klik op de pijl voor de volgende foto

Ik ben pas voor het eerst een werkhond tegen gekomen.
Ze kwam ons tegemoet lopen en de mevrouw die er bij was had in haar ene hand een witte stok en in haar andere hand een hond met een handvat op zijn rug.
De mevrouw had het handvat vast en de hond begon per direct te kwispelen.
Ik ook en de handvat-hond maakte een klein bokkensprongetje en net toen ik dat ook wilde doen zei het vrouwtje: “niet doen Meneertje, die hond is aan het werk”. Vervolgens richtte ze zich tot de mevrouw en zei: “dag mevrouw, ik sta hier links van u met mijn hond Meneertje, ik zie dat uw hond aan het werk is maar erg enthousiast word van mijn hond, dus ik zal hem even kort houden”.
De mevrouw kwam dichterbij en zei: “wat heeft u voor hond?” en na een kort praatje vroeg de mevrouw of ze mij mocht ‘bekijken’.
Natuurlijk mocht dat wel.

Het vrouwtje tilde mij op en vertelde dat ze mij van de grond had getild en mij op borsthoogte vasthad.
Ze schoof mijn hoofd onder de uitgestoken hand van de mevrouw.
De mevrouw voelde aan mijn oren, aan mijn rug en aaide over mijn hoofd en zei dat ik een leuk hondje was. Mooi formaatje vond ze mij.
Als dank gaf ik haar een lik op haar neus.
Ze schoot in de lach en zei dat ze zich voorlopig niet hoefde te wassen.
Wat een lieve mevrouw en haar hond was ook lief.
We mochten nog even aan elkaar snuffelen en kleine sprongetjes om elkaar heen maken en toen liep de mevrouw weer verder.
Vrouwtje zei dat het heel bijzonder was dat ik met de blindengeleidehond mocht spelen want honden die aan het werk zijn, die mag je nooit storen.

Ik stond al ruim 10 minuten aan hetzelfde graspolletje te snuffelen toen het vrouwtje zei: “kom Meneertje, we lopen weer verder, je staat al heel lang op het zelfde plekje”.
Stttttttt ik ben aan het werk en honden die aan het werk zijn mag je niet storen!
Het vrouwtje had geen enkel ontzag voor mijn werkzaamheden en trok me gewoon mee.
Gelukkig kwamen we nog een heleboel andere graspolletjes, paaltjes en struikjes tegen.

Aanbevolen artikelen

8 Reacties

 1. Ik vrees dat jouw werk niet zo serieus wordt genomen als het werk van een werkhond. Ben je waakhond mag je niet wafkippen, snuffel je of er vreemde luchtjes hangen moet je doorlopen.
  Doe maar het werk dat je heel goed kan en ook door iedereen wordt gewaardeerd: lekker knuffelen.

 2. Er is altijd genoeg te ruiken, vind ook Maddy. Morgen gaat ze onder het mes. Ze wordt gesteriliseerd. Leuk dat je toch even met de werkhond mocht spelen. Dat is inderdaad bijzonder. En wat was je lief om haar een lik te geven. Geniet lekker van je leventje zoals het is. Werkhonden moeten hard werken maar worden ook beloond natuurlijk. Net als jij beloont wordt maar dan zonder iets bijzonders te doen. Groetjes van Maddy en haar vrouwtje.

 3. Werkhonden moeten ook veel leren en daarom niet gestoord worden. Jij kan lekker spelen , maar je bent wel lief geweest tegen die mevrouw en hebt mogen spelen met de hond. Mooi en dan weet thuis weer spelen.

 4. Tja,dat wafkippen als je iets hoort of misschien wel ruikt.
  Jullie teckels kunnen heel goed ruiken.
  Hier wafkippen BO en Amber er ook flink op los als er iemand op hun terrein komt.Het helpt wel tegen inbrekers!
  Dus ben je eigenlijk toch een werkhond! Je bewaakt het huis!
  En ook dat van de buren 😂😂

 5. Ach ja, het is dus bij jou net zo als hier. Wij mogen ook nooit wat.
  Wat ben je toch een lieverd. Die mevrouw een mooie likje gegeven en ook nog met de werkhond spelen. Hier loopt ook een meneer met zo een hond maar die wil niet spelen. Hij doet wel heel goed zijn werk.
  Wij spelen wel met elkaar.
  Groetjes van Tommy en Daisy

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *